آشنایی با دستورات تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا

پی ال سی دلتا

3 مثال کاربردی درباره دستورات تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا توضیح داده می‌شود. در هر مثال هدف کنترل، المان‌ها، برنامه کنترلی و طرز کار برنامه کنترلی مشخص می‌شود.

مثال اول دستورات تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا

دستور-TRD / TWR /TCMP کنترل زمان به صدا در آمدن زنگ تفریح مدرسه:

هدف کنترل:

در اولین مثال از تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا به زنگ تفریح مدرسه می‌پردازیم. زنگ تفریح در 4 زمان به صدا در می آید. زمان شروع و پایان زنگ تفریح اول و زمان و شروع زنگ تفریح دوم می باشد. به مدت 1 دقیقه، هر بار زنگ روشن می‌شود. در این برنامه کاربر، زمان فعلی و زمان به صدا در آمدن زنگ را می تواند تنظیم کند.

المان ها:

مثال اول از تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا

برنامه کنترلی:

تصویر برنامه کنترلی 1 از تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا

تصویر برنامه کنترلی 2

 طرز کار برنامه کنترلی:

مقادیر D300 ~ D311 و D200 ~ D206 را می توان توسط hmi دلتا و نرم افزار WPLSoft تنظیم نمود.

  • تنظیم ساعت PLC با استفاده از WPLSoft:

 به غیر از DVP14SS2، در همه ی انواع PLC ها ی دلتا می توان ساعت داخلی PLC را در نرم افزار WPLSoft تنظیم کرد.

 به این صورت که در قسمت Set RTC گزینه option را انتخاب کنید، تا زمان PLC با زمان کامپیوتر متصل به آن سنکرون گردد.

  • تنظیم ساعت PLC با استفاده از hmi دلتا:

می توان یک RTC جدید، با استفاده از دستور TWR، در PLC ساخت و ساعت و تاریخ PLC را تنظیم کرد. به این نکته توجه شود که زمان تنظیم شده در آن با زمان حاضر یکسان باشد.  

با اجرای دستور TWR D200 مطابق شکل زیر مقادیر زمان از رجیستر های D200 ~ D206 به رجیسترهایD1313 ~ D1319 منتقل می گردد.  

فرض کنید قصد دارید سال 2015، بیستم ماه اگست مصادف با روز دوشنبه و زمان 30 : 15 : 16 را در CPU ذخیره کنید .به کمک دستورات زیر زمان حقیقی در PLC نوشته می شود.

تصویر جدول توضیحات

تصویر جدول توضیحات 2

مطابق دستورات زیر، زمان‌هایی که کاربر می‌خواهد برای مثال شروع و پایان زنگ تفریح اول، زنگ به صدا در آید را باید تنظیم کرد. 

تصویر جدول توضیحات 3

  • در ابتدای برنامه از دستور FMOV K1 D200 K4 برای جلوگیری از ایجاد خطا در اجرای دستور TWR استفاده می شود.
  • با استفاده از این دستور مقدار k1 به رجیسترهای D200,D201,D20,D203 منتقل می گردد.
  • دلیل استفاده از این دستور این است که در این برنامه تنها از مقادیر ساعت / دقیقه / ثانیه موجود در D204 ~ D206 استفاده شده و از مقادیر سال / روز / ماه موجود درD200 ~ D203 استفاده نمی گردد .
  • دراستفاده از دستور TWR رنج تعداد سال 99 ~ 00، روزهای هفته 7 ~ 1 ماه های سال 12 ~ 1 و روزها 31 ~ 1 می باشد.
  • چنانچه مقادیر D200 ~ D203 از این رنج بالاتر برود برنامه آن را یک خطا تعبیر کرده و ساعت / دقیقه و ثانیه دیگر در حافظه ی PLC ثبت نمی گردد. بنابراین با اجرای این دستور مقدار K1 در سال/ ماه / روز منتقل می شود تا اطمینان حاصل شود که دستور TWR به درستی اجرا شده و مقادیر ساعت/ دقیقه / ثانیه را در PLC وارد می کند.

با اجرای دستور D0 TRD مطابق شکل زیر مقدار زمان از حافظه داخلی plc خوانده شده و در رجیستر های D0 ~ D6 ذخیره می گردد.  

تصویر جدول

مثال دوم دستورات تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا

دستور -TRD / TZCPکنترل درب اتوماتیک انبار

کنترل درب اتوماتیک انبار

هدف کنترل:

در مثالی دیگر از تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا به درب اتوماتیک انبار می‌پردازیم. انبار باید از ساعت 7:30 تا 22:30 باز باشد. بنابراین درب انبار در ساعت 7:30 باز و در ساعت 22:30 اتوماتیک بسته می شود. به کمک 5 شاسی می توان در را به صورت دستی باز و با 5 شاسی می توان در را به صورت دستی بست.  

المان ها:

تصویر جدول 3

برنامه کنترلی:

جدول کنترلی

 طرز کار برنامه کنترلی:

  • در این مثال (از تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا) با استفاده از دستور D0 TRD مقدار تاریخ و زمان RTC از PLC خوانده شده و در رجیسترهای D0 ~ D6 ذخیره می گردد. در دستور TZCP D10 D20 D4 M10 از مقادیر رجیسترهای D4 , D5 , D6 که مقدار ساعت , دقیقه , ثانیه حال حاضر را در خود دارند استفاده می‌گردد. بدین صورت که از مقایسه ی ناحیه ایی زمان جاری و زمان@های تعیین شده در برنامه توسط کاربر در رجیسترهای D10 , D11 , D12 و D20 , D21 , D22 خروجی مورد نظر فعال می@گردد.

تصویر طرز کار

  • با فعال شدن خروجی Y0 و Y2 موتور در جهت راستگرد می چرخد و هردو درب باز می شوند تا زمانی که سنسور X4وX6 فعال شوند ودرب ها بایستند.  
  • با فعال شدن خروجی Y1 و Y3 موتور در جهت چپگرد می چرخد و هر دو درب بسته می شوند تا زمانی که سنسور X5 وX7 فعال شوند ودرب ها بایستند. 
  • در برخی شرایط خاص در اتاق کنترل می توان با فشردن شاسی های X0 یا X2 درب را به صورت دستی باز کرد و همچنین با فشردن شاسی های X1 یا X3 درب را به صورت دستی بست.

مثال سوم دستورات تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا

دستور HOUR – کنترل سوئیچ کارکرد بین موتور اول و موتور دوم به ازاء ساعت کار 

هدف کنترل: 

در این مثال (از تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا) سوئیچ اتوماتیک بین موتور اول و موتور دوم توسط دستور HOURکنترل می‌شود. 

در برخی کاربردهای خاص چندین موتور برای یک پروسه استفاده می شوند و این موتورها باید ساعت ها روشن بوده و کار کنند. بدین ترتیب برای افزایش طول عمر موتور ها باید پس از چند ساعت کار آن را متوقف نموده و از موتور دیگری استفاده کرد. در این برنامه 5 موتور موجود است. به طوری که موتور اول پس از 8 ساعت کار باید متوقف شود و موتور دوم 8 ساعت کار کند و این روند قابل تکرار است. 

المان ها:

جدول المان ها

برنامه کنترلی:

جدول برنامه کنترلی

 طرز کار برنامه کنترلی:

  • در این برنامه در صورتیکه X0 غیرفعال باشد هردو موتور اولY0 و دومY1 غیرفعال خواهد بود.  
  • با فشردن شاسی X0 با توجه به وضعیت فلگ M0 هرکدام از دو موتور ممکن است روشن شوند. به طور مثال اگر موتور اول 48 ساعت کارکرده و خاموش شده و موتور دوم روشن شود فلگ M0 فعال می‌شود. در این حالت اگر با فشردن X0 موتور دوم خاموش شود با فشردن مجدد آن موتور دوم روشن می گردد.  
  • برای ثبت کارکرد موتور اول از دو رجیستر D0 و D1 استفاده می‌شود. تعداد ساعت سپری شده برحسب ساعت در رجیستر D0 ذخیره می شود و زمان سپری شده کمتر از یک ساعت (3599 ثانیه) برحسب ثانیه در رجیستر D1 ذخیره می‌شود.
  • برای ثبت کارکرد موتور دوم از دو رجیسترD2 و D3 استفاده می‌شود. تعداد ساعت سپری شده برحسب ساعت در رجیستر D2 ذخیره می شود و زمان سپری شده کمتر از یک ساعت (3599 ثانیه) برحسب ثانیه در رجیستر D3 ذخیره می‌شود.
  • دستور 11 بیتی HOUR تا 32 هزار 767 ساعت را پشتیبانی می کند و دستور 05 بیتی DHOUR تا 2,147,783,647 ساعت را پشتیبانی می کند.
  • پس از رسیدن زمان سپری شده در تایمرها به میزان تنظیم شده، بایستی مقدار D0~ D3 پاک شده و فلگ های M10 و M11 ریست شوند.  

در پایان، آشنایی با دستورات تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا با مثال های کاربردی

برای این که به طور کامل با دستورات تنظیم تنظیم ساعت و تاریخ در plc دلتا آشنایی پیدا کنید، 3 مثال با تمام جزئیات داده شده که اولین مثال در مورد دستور- TRD / TWR /TCMP کنترل زمان به صدا در آمدن زنگ تفریح مدرسه و دومین مثال در مورد دستور-TRD / TZCPکنترل درب اتوماتیک انبار و آخرین مثال، دستور HOUR – کنترل سوئیچ کارکرد بین موتور اول و موتور دوم به ازاء ساعت کار می‌باشد.

جهت استعلام قیمت انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی از فروشگاه آنلاین زاگرس کنترل دیدن کنید و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

golnoosh
دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
ارسال دیدگاه